Kysely virkistysreiteistä kertoo: rannat halutaan pitää yleisessä käytössä ja liikkumisen turvallisuuteen kiinnittää huomiota

Posted on Updated on

Jämsän taajamaosayleiskaavan luonnos oli nähtävillä 10.2.–13.3.2017. Nähtävilläolon tarkoitus on kertoa kaavasta kuntalaisille sekä tarjota mahdollisuus antaa siitä palautetta. Osana nähtävilläoloa ja palautteen keräämistä toteutettiin karttapalautekysely. Kyselyssä keskityttiin keräämään tietoa virkistysreiteistä ja näkemyksiä siitä, mitä reitistöjä tulisi merkitä taajamaosayleiskaavaan. Kyselyyn saatiin 43 vastausta ja siihen tehtiin 211 karttamerkintää.

Taajamaosayleiskaavan yleisötilaisuus pidettiin 22.2.2017. Ennen yleisötilaisuuden alkua kaikilla kaavasta kiinnostuneilla oli mahdollisuus osallistua ns. suunnittelijan vastaanottoon, jossa oli mahdollisuus kaavakarttojen äärellä kysyä juuri itseään kiinnostavista asioista ja kohteista. Yleisötilaisuus aloitettiin kaavan esittelyllä, jonka jälkeen osallistujat jakautuivat pienryhmiin kaavakarttojen äärelle keskustelemaan. Kaavaluonnokseen oli saapunut tutustumaan noin 35 jämsäläistä. Tarkempi kuvaus tilaisuudesta ja ryhmätyöskentelyn tuloksista on tilaisuuden muistiossa, joka löytyy tämän linkin takaa (linkki sivuille lisättävään muistioon). Kaikki kaavasta saatu palaute (yleisötilaisuus, kysely ja kaavasta annetut kirjalliset mielipiteet) käydään läpi ja tarkastellaan, pitääkö sen pohjalta tehdä tarkennuksia suunnitelmaan. Kirjallisia mielipiteitä saatiin kaikkiaan 29 ja niitä käydään läpi parhaillaan.

Karttapalautekyselyn_täyttäminen_ohjatusti_rajattu
Karttakyselyyn sai tutustua ohjatusti yleisötilaisuudessa.

 

Seppolan ja Jämsänkosken keskustojen läheiset reitit pidettyjä

Virkistyreittikysely_Rantareitit_hyvät
Kyselyn perusteella eniten kommentteja saaneet virkistysreitit sijoittuvat Seppolan ja Jämsänkosken keskustojen tuntumaan. Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla sitä.

Virkistysreittikyselyn tulosten perusteella hyvinä pidetyt virkistysreitit näyttävät keskittyvän Seppolan ja Jämsänkosken keskustojen tuntumaan, missä potentiaalisia käyttäjiäkin on paljon. Kyselyn avoimissa palautteissa myös kiitellään sitä, että rannat otetaan julkiseen käyttöön. Toisaalta yksittäisissä vastauksissa puolustettiin omarantaisia tontteja. Joen molemmille puolille suunnitellut reitit saivat osalta kannatusta ja osa arvioi, että virkistysreitti toisella rannalla riittää. Joen hyödyntämistä pidettiin kuitenkin hyvänä. Yksi vastaaja kommentoi: ”Tämä reitti rannassa on ollut toiveissa jo vuosia. Olisi upeaa saada yleiseen käyttöön rantamat. Mitä mahdollisuuksia reitti antaisikaan ulkoiluun ja erilaisten tapahtumien viettoon.”

Ehdotetut uudet jalankulkusillat Jämsän kirkon kohdalla ja Oinasrantaan Jämsänkoskella saivat melkein yksinomaan kiitosta. Kommenteissa todettiin muun muassa, että ”Loistava hanke. Tuo monipuolista liikkumis- ja virkistymismahdollisuutta. Ei tarvitse lenkillä kulkea samaa reittiä edestakaisin.” Rautatien kohdalle suunniteltu jalankulkusilta sai myös paljon myönteistä palautetta, mutta sen pelättiin myös houkuttelevan nuoret liikkumaan rautatiealueella. Vinnin ja Virmapyhänvuoren suuntaan suunniteltu virkistysreitti nähtiin hyvänä ja Vinnin tilasta toivottiin paikallista nähtävyyttä. Oheiseen kuvaan on koottu vastaajien näkemykset hyvistä rantareiteistä (saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla sitä).

Rekolanselän itä- ja länsirannalle ehdotettiin muutamassa palautteessa virkistysreittiä, vaikka sellaista ei ole tällä hetkellä suunniteltu taajamayleiskaavaan. Puuttuvien pyörätieosuuksien rakentaminen kantatielle 56 ja Seppolantielle sai kannatusta. Lisäksi ehdotettiin uusia pyöräteitä Partalaan, Alhojärvelle ja Olkkolaan johtaville teille. Joissakin kommenteissa toivottiin hiihtolatuja myös Jämsänjoen länsipuolelle. Lisäksi saatiin yksittäisiä kommentteja muista asioista.

Maakunnallisesta virkistysreitistä Isojärven kansallispuistosta Himokselle tuli hyviä ideoita taajamayleiskaavan jatkosuunnitteluun. Moottorikelkkailu mainittiin muutamassa kommentissa.

Kyselyyn vastanneista arvottu tuotepalkintojen voittajat

Yhteystietonsa jättäneiden kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin kolme tuotepalkintoa. Onnekkaat voittajat ovat Auli Kotiaho, Minna Harju ja Marko Tarvainen. Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. Onnea!

Arvonta_ramboll_rajattu
Onnettaret työssään tuotepalkintoja arpomassa.
Arvontapalkinnot
Arvontapalkinnot voittajia odottamassa.

 

 

Facebooktwitter

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *