Missä sinun virkistysreittisi kulkee?

Posted on Updated on

Missä sinun virkistysreittisi kulkee?

Johanna Koivunen

Karttapalautekyselyssä halutaan kuulla sinun näkemyksiäsi Jämsän virkistysreiteistä.

Yksi taajamaosayleiskaavassa määriteltävä kokonaisuus on virkistysreitit (katso blogikirjoitus Kaupunkivihreä ja virkistävä Jämsä). Jämsän taajamaosayleiskaava katsoo tulevaisuuteen, aina vuoteen 2030 asti. Siinä määritellään linjaukset, joilla virkistysreitit kulkevat sekä tulevia reittejä – esimerkiksi uusia pyöräilyteitä sekä Jämsänjoen rantareittejä. Kattavat reitistöt ovat yksi keino lisätä alueen yhtenäisyyttä ja jatkumoa eri alueiden välillä.

Keski-Suomen maakuntakaava määrittää virkistysreitin Isojärven kansallispuiston ja Himoksen välille. Taajamaosayleiskaavassa otetaan kantaa myös sen tarkempaan sijaintiin. Kaavoittajat ovat tehneet oman ehdotuksensa reitistä, mutta linjauksen lopullisen sijainnin tueksi kaivataan vielä asukkaiden näkemyksiä ja tietoja.  Mitä kautta sinä mieluiten kulkisit Himokselta lounaaseen, Isojärven kansallispuiston suuntaan?

Merkitse reittisi kartalle ja auta kaavoittajaa

Eri reitteihin voit ottaa kantaa juuri avatussa karttapalautekyselyssä. Maakuntakaavan reitin lisäksi ajatuksiaan voi kertoa mm. Jämsänjoen rantareiteistä, uusista virkistysreittien silloista ja moottorikelkkareiteistä. Karttapalautekyselyssä vastaukset ja havainnot merkitään suoraan kartalle klikkaamalla. Näin kaavoittajat näkevät vastauksista tarkasti, mitä reitistön kohtaa pitäisi vastaajan mielestä kehittää tai muuttaa sekä mitä asukkaat pitävät hyvinä ideoina. Kyselyn tulokset analysoidaan ja niiden sisältö otetaan mukaan suunnitteluun. Nyt kannattaa vaikuttaa!

Jämsä-Harava

Kysely löytyy Harava-kyselypalvelusta osoitteesta http://query.eharava.fi/1944 ja on auki 13.3.2017 asti. Kyselyssä on viisi osiota, joista voi vastata kaikkiin tai vain tärkeimmiksi kokemiinsa kysymyksiin.

Kiitos jo etukäteen vastauksistanne!

Kirjoittaja toimii taajamaosayleiskaavan vuorovaikutuksen parissa Ramboll Finland Oy:ssa.

Facebooktwitter

5 thoughts on “Missä sinun virkistysreittisi kulkee?

  Leena Hallenberg said:
  helmikuu 22, 2017 at 6:24 pm

  Jokivarressa Paunu – Kansanopisto. Tänään sauvakävelin osan matkaa, joka ei ollut kovin jäinen.

  Raija Partanen said:
  helmikuu 22, 2017 at 7:35 pm

  Arvenmäki-Orivuori-Kyttälänmäki-Linnasenmäki-Arvenmäki latupohjaa Orivuoreen ja sieltä kulttuurimaisemassa Linnasenrinteen kautta kotiin juosten tai kävellen

  Aira Putkonen said:
  helmikuu 27, 2017 at 10:20 pm

  Minun ulkoilureittini kulkee Sovijärven ympäri. Lenkkeilen usein myös Koppelomäentiellä, Pitkäläntiellä ja Palviantiellä. Pyöräilylenkkini ulottuvat Haavistosta Koskenpäälle. Koskenpääntie on kapea ja sillä on vilkas rekkaliikenne. Tie on kuitenkin pyöräilijöiden suosiossa. Monen matkaa jatkuu aina Petäjävedelle, Jyväskylään ja Keuruulle saakka. Mikäli Jämsästä Rasuaan ulottuva kevyenliikenteen väylä saataisiin ulottumaan Koskenpäälle saakka, meillä olisi upea ja turvallinen ulkoilureitti Kaipolasta ja Himoksesta Koskenpäälle. Koskenpään tien linjauksen muuttamisesta on tehty maakuntavaltuustoaloite. Aloite on käsitelty valtuustossa. Tien linjauksen muuttamista on pidetty perusteltuna, mutta sitä ei ole otettu mukaan maakunnan toteutettaviin hankkeisiin. Mielestäni aloite olisi hyvä käsitellä myös Jämsän teknisessä lautakunnassa ja myöhemmin valtuustossa.

  Saara Peutere-Heikka said:
  maaliskuu 12, 2017 at 1:55 pm

  MInun reittini kulkevat Tiitolanmäen metsissä ja Kankarisveden rannoilla. Savelantieltä pääsee vanhaa polkua pitkin Tiitolanmäkeen ja hiihtokeskukseen. Vanhoja metsiä, vanhoja polkuja risteilee moneen suuntaan.
  Kankarisveden rannoilla Soutulasta pohjoiseen menee myös vanha polku, joka tosin on vähällä käytöllä Isännänmäen uimarannalta eteenpäin.

  Mataran kohdalta pääsee myös mukavasti metsään. Kylän väkeä hieman askarruttaa aivan Koskenpääntie varteen ilmestyneet hakkuumerkinnät.

  Rasua oli ennen osa ulkoilureittiäni, mutta valitettavasti sinne ei enää pääse vapaasti.

  Pyöräilyreitti Rasuasta Kaipolaan on liputtamisen arvoinen.

  Erja Hakaniemi said:
  huhtikuu 13, 2017 at 7:39 am

  Keskustassa Talvialan satama – Paunu – Lamminsuo, kotikonnuilla hevoslenkki (Kilpakorven raviradan hevosten juoksutustiet) tai Saarentie – Shell – Viiskulma – Kilpakorventie.
  Pyöräilylenkkinä olisi hyvä Saarentie – Olkkola – Kaipola – Viiskulma: mutta vilkkaalta 24-tieltä puuttuu pyöräilykaista väliltä Sirkan baari – Olkkola!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *